En god amme bh er et must-have for alle nybagte mødre, men hvordan finder man den perfekte? Når man skal ud at købe en amme bh, så er der nogle forskellige ting, som er værd at være opmærksom på. Ved at overveje hvad du forventer af en god bh, samt bruge tid på at undersøge hvad der findes på markedet, har du de bedste chancer for at finde en bh, som vil være den perfekte løsning for dig, når du skal amme dit barn. I dette indlæg giver vi dig 5 tips til at finde den perfekte bh. Så hvis du endnu ikke har fundet den perfekte model, kan du med fordel læse med.

Hvad er forskellen på en amme bh og en almindelig bh?

En amme bh er i al enkelthed en bh, som er designet til kvinder der ammer. De er ofte produceret i et mere elastisk materiale, som på mange måder minder om det materiale man bruger til sports bh’er. Komfort og støtte er det primære formål, i forhold til hvordan at bh’en er designet, men når det kommer til funktionalitet, har man haft både mor og barns bekvemmelighed i tankerne. Det ses blandt andet ved den funktion der gør, at det er muligt at åbne op ind til kvindens bryst, for at give barnet let og hurtig adgang til modermælken. Det er praktisk fordi at den ammende mor slipper for at skulle trække ned i bh’en, for at give plads nok til at barnet kan spise.

Hvis du lige er blevet mor for første gang, så er det ikke sikkert at du ved særligt meget om amme bh’er. Måske har du kigget lidt rundt på internettet og snakket med dine veninder om det, men hvad en god amme bh er, er du ikke helt sikker på. Hvis det er dig, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi ved hvor udfordrende det kan være, at skulle vænne sig til at blive mor, samtidig med at man skal sætte sig ind i alle de ting, som det kræver på den praktiske side. Derfor har vi overvejet det grundigt og er kommet frem til 7 tips, som vi gerne vil dele med dig, for at gøre det lettere for dig, at finde den helt rigtige amme bh. Det eneste du skal gøre, er at læse med og så kan du efterfølgende gå i gang med din jagt, på den amme bh, som matcher dine behov og dit budget bedst.

 Annonce

1) Start med dit budget

Som med almindelige bh’er, så findes der mange producenter af amme bh’er og dermed mange forskellige prisklasser. Derfor er det, at fastsætte et budget inden man går i gang med at lede, en god måde at sortere de bh’er fra, som man enten ikke har råd til eller villig til at betale for. Det gør at man kan lede mere fokuseret og undgå at spilde tid på at sidde og kigge på amme bh’er, som ikke relevante for det budget man har til rådighed.

2) Find en bh som sidder godt og som er elastisk

Uanset som der er tale om en amme bh eller en almindelige bh, så er pasformen og komforten en af de vigtigste faktorer, når man skal finde en bh som er behagelige at have på. Derfor bør du gå efter en bh, som ikke bare sidder godt til og føles behagelig at have på, men også en bh, der er elastisk og ikke gnaver. En ting er at have en stram bh der gnaver, men at have en stram bh der gnaver, når man har ømme bryster og ammehjerne. Nej tak.

3) Find en amme bh med brede og justerbare skulderstropper

Nu vi er ved ømme bryster, så bør du også sørge for at vælge en bh, der har brede og justerbare skulderstropper. Det skyldes, at ens bryster bliver større når de er fyldt med mælk, og større bryster vejer også mere end normalt og derfor kræver at bh’en kan justeres. Den forøgede vægt og størrelse vil også gøre, at stropperne vil gnave sig ned i skuldrende, hvis ikke det er muligt at justere dem. Derfor bør du vælge brede stropper der kan justeres.

4) Sørg for at der nem adgang til dine bryster

Formålet med en amme bh, er både at gøre det mere behageligt og komfortabelt for dig, som ammende mor, at skulle give din baby mad. Den har dog også det formål, at gøre det lettere for dit barn, at nemt kunne komme til at spise. Derfor skal du gå efter en bh, som er let at åbne til brystet, sådan så din baby kan lægge sig til og spise uden besvær. Det er også en fordel for dig, hvis du bliver stresset af babygråd og det pludselig skal gå hurtigt.

  Annonce

5) Vælg det rigtige materiale

Som med alle andre former for produkter på markedet for amme- og ventetøj, så findes der forskellige prisklasser og dermed også forskellige niveauer af kvalitet. Sørg for at vælge en amme bh, som er produceret i et åndbart og allergivenligt materiale, som for eksempel bambus eller uld. Det vil ikke kun give dig en god følelse, men også være et godt valg for din baby.

6) Lad dig ikke narre at smart markedsføring

Lad os være ærlige. Rigtigt mange producenter af tøj til nybagte mødre, har en tendens til at tale deres produkter op på et niveau, hvor de ikke hører til. Sæt dig i stedet ind i, hvilke materialer og andre faktorer, som er vigtige for dit barns og din sundhed, og vælge kun producenter og produkter, som benytter sig af disse materialer. På den måde sikrer du dig, at du kun får det bedste.

  Annonce

7) Vælg en amme bh uden bøjle

Hvis man er vant til at bruge en bh med bøjle, så har mange nybagte mødre tendens til, at overføre dette til deres valg af amme bh. Det frarådes dog at man bruger en amme bh med bøjle, af flere forskellige årsager. Først og fremmest fordi,  en bøjle i værste fald kan tilstoppe dine mælkekirtler og føre til betændelse i brystet. Der findes dog nogle bh’er med bøjler, som er udviklet i en speciel gelé der forhindrer dette og derfor fungerer som de skal.

Klar til at finde din nye amme bh?

Nu hvor du har fået nogle tips og gode råd med på vejen, så håber vi at det er blevet mere overskueligt for dig, at skulle begive dig ud på markedet for at finde den helt rigtige bh, som passer dig bedst. Når man skal købe amme- eller ventetøj, så bør man altid søge informationer inden man køber. På den måde kan man sikre sig, at man ikke ender med at købe et produkt som ikke lever op til ens forventninger, eller som man ender med at skulle bytte.

Ved at søge råd og vejledning, sikrer man sig ikke blot at man foretager et køb ud fra et informeret valg, men også at man får det bedste produkt, både når det kommer til en selv, men også når det kommer til ens baby. Nyfødte babyer er særligt sensitive og har lettere ved at udvikle allergiske reaktioner over for produkter udformet i visse materialer. Derfor anbefaler vi, at man altid undersøger et produkt grundigt, inden man går ud og køber det.