En fødselstaske er en god måde at forberede sig på ankomsten af sin lille guldklump. Den er både praktisk, fordi at den står klar, til når tiden er inde, men kan også være en god måde at aflede sine tanker på, hvis man er nervøs over at skulle føde. Når det kommer til indholdet af tasken, så er det need-to-have og nice-to-have. Alle kvinder drømmer om en hurtig og smertefri fødsel, men det kan godt trække ud og så er det godt at være forberedt på alt.

Fødselstaske: Need-to-have vs. Nice-to-have

Det er ikke unormalt, at, jo tættere man kommer på terminen, jo mere begynder man at stresse over at skulle have alting klar til, når baby endelig ankommer. Babyseng, babyalarm og barnevogn er blot et par af tingene, derudover skal man også have købt bleer, vådservietter og onesies. Der er mange ting at huske på og man kan blive så opslugt af det, at man helt glemmer at forberede sig på hvad man skal have med i tasken, når det er blevet tid til at køre mod fødeafsnittet. Når du mærker det første sug i maven og ikke er sikker på, om maven rumler eller om du lige har mærket det første tegn på fødsel, så er det en stor fordel at have det hele på plads.

Hvis man venter med at pakke sin fødselstaske til når vandet går, og det pludselig skal gå stærkt, så kan man hurtigt ende med kun at have en banan og et håndklæde i hånden, når man ruller ind på fødeafdelingen. Hvis alt derimod er pakket, kan man sikre sig, at man får det hele med, når man er på vej ud af døren. Når det kommer til indholdet af tasken, så er der nogle ting, som er rare at have med, og nogle ting, som man bare SKAL have med. Det kunne f.eks. være rart lige at have den lille flaske rosévin fra Aldi med i tasken, men det er bare ikke et must-have. Der findes ting, som man med garanti får brug for og man bør derfor prioritere dem over andre ting.

Annonce

Din fødselstaske bør bestå af en kombination af ting, som du ved at du får brug, samt et par ting som kan være med til at gøre den eventuelle ventetid lettere at håndtere. En fødsel er ikke altid så rosenrød som det ofte vises på tv, og der kan gå mange timer fra de tegn på fødsel og til at man står med en lille baby i armene. Alt efter ens smertetærskel og evne til at abstrahere fra veerne, kan det derfor være rart at have noget at give sig til. Det er ikke sikkert, at den kommende mor har energi til at høre på den kommende fars, forsøg på at fordrive tiden, ved at fortælle de sædvanlige anekdoter fra dengang en fodboldskade, satte en stopper for hans håb om en karriere.

Uanset hvad det er, der gør at fødslen ikke går lige så hurtigt og effektivt som man havde håbet på, så er det en fordel at sørge for at pakke noget ned, som kan gøre det lettere at fordrive tiden. Som allerede nævnt, så er der dog nogle ting som er essentielle og som man bare ikke må glemme. Der er dog forskel på kvinder og deres behov, så inden du overhovedet begynder at pakke din taske, bør du sætte dig ned og lave en liste over hvad du får brug for og hvad der kunne være rart at have med. Herefter kan du sætte tingene i rækkefølge, og dermed vælge dem ud, som skal med i den endelige taske. Hvilke 5 ting er det så, at man bare SKAL have med sig?

Disse 5 ting SKAL med i din fødselstaske

Når du skal pakke din fødselstaske, så start med de essentielle ting du ikke kan undvære. Først og fremmest skal du tænke over, at en fødsel godt kan være hår – også for udseendet. Ved at gennemtænke forskellige scenarier er du godt klædt på.

Toilettaske

Efter en fødsel, uanset om den var lang og hård eller om den gik forholdsvis smertefrit, så er det rart at kunne friske sig selv lidt op, når der er kommet ro på. Pak kun det essentielle, som for eksempel tandbørste, tandpasta, vådservietter en god ansigtscreme eller andet, som kan give dig glæde tilbage oven på fødslen.

Hygiejneprodukter

Selvom om sygehuset kan tilbyde dig forskellige former for hygiejneprodukter, undertøj og lignende, så er det bare ikke særlig behageligt at have på. Man kan derfor med fordel, tage dette med hjemmefra. Efterfødselsbind, ammeindlæg, samt undertøj, er bare et par eksempler. Du ved bedst hvad du har brug for.

Skiftetøj

En fødsel kan gå i gang hvert øjeblik det skal være og derfor bør man sørge for at ens fødselstaske også indeholder noget skiftetøj. Først og fremmest noget sidder løst og er afslappende at have på. Dernæst kan det være en god idé, at have et outfit parat, til når det er blevet tid til at forlade fødeafsnittet og tage hjem.

Hovedpude

Det fleste af os er vant til at sove med vores egen hovedpude, så dette kan også være en god ting at have med sig, når vandet går. Puder og dyner på de danske hospitaler, er mildest talt ikke designet med henblik på komfort, så hvis du vil sikre dig en behagelig søvn (hvis muligt) så er det en god idé at medbringe din pude.

Snacks

Hvis der er noget man aldrig må gå ned på, så er der snacks. Derfor er det også en god ting, at have forskellige typer af snacks med i sin fødselstaske. De fleste sygehuse har en kiosk der giver mulighed for at man kan købe snacks, men det er bare mere praktisk (og sikkert også billigere) at have det med i sin fødselstaske.

Din fødselstaske kan give dig ekstra tryghed

Det er ikke sikkert at du har overvejet, at det kan være en stor fordel for dig, at have en fødselstaske med dig ud af døren, når tiden er kommet til at byde jeres lille baby velkommen til verden. Måske er det første gang du hører om konceptet, eller også har du bare ikke tænkt at det var relevant for dig. En fødselstaske er mere end en praktisk ting. Ved at have en taske med sig, fyldt med ens egne ting, bliver det også en taske, som kan give dig en tryggere fødselsoplevelse og dermed mindre stress.

 

Annonce

  Annonce

Det er stressende nok, at være bevidst om, at man inden længe ligger i en seng på hospitalet og gennemgår noget at mest smertefulde man nogensinde har prøvet, og når man samtidig er ængstelig og håber med alt hvad man har, at man får et sundt og raskt barn, så kan en velpakket fødselstaske være en del af redningen. Ved at pakke ting, som både kan give en tryghed, adspredelse, kan være med til at styrke de positive tanker og ens overbevisning om, at det hele nok skal gå. Og med ens partner ved sin side, som kan fungere som støtte, en at nive i armen når veerne gør ekstra ondt, samt hente saftevand når man er tørstig, så er alt som det skal være.